Põldmarjasefiir bretooni võiküpsisel


Põldmarjasefiir
Viskasin potti mõned peotäied põldmarju ja poole sidruni mahla. Pressisin marjad puruks ning lasin keema tõusta. Kurnasin seemned välja ja mahl läks potti tagasi, kus lasin sellel hästi madalal temperatuuril keeda kuskil 30 minutit. Loomulikult võib ka redutseerimata mahla kasutada.
Tõstsin natukene temperatuuri, lisasin sisse suhkru ja lasin siirupil tõusta kuni 118kraadini. Samal ajal vahustasin munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Vahustamist jätkates niristasin mööda kausikülge sisse kuuma siirupi. Jätkasin vahustamist u 8 minutit. Vahu kiiremaks jahtumiseks tõstsin kausi külma vee vanni.
Kuna minu tordipritsi otsik on väike plastmassist nökerdis, siis veetsin oma hommiku väikseid tupse tehes.
PS! Sefiiri all on peidus 4 põldmarja

Bretooni võiküpsised
Võiküpsise retsept on täiendamisel! :)

Samalt põldmarjateemalisest lõunasöögilt veel "Salat põldmarjadega" ja "Kitsejuustu ja Brie pesad põldmarjadega"


0 kommentaari:

Post a Comment