Espresso juustukook


 Põhi:
200g muredaid šokokaadiküpsiseid
50g võid

Purusta küpsises, sega kokku sulatatud võiga ja suru segu koogivormi. Küpseta 160 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda.

Täidis:
60g creme fluide 30% (vahukoor)
2 1/2 lahustavat kohvi
600g toorjuustu
120g hapukoort
120g suhkrut
3 väikest muna
1 dessertlusikas vanilliekstrakti

Kuumuta kastrulis vahukoor ja lisa kohvi. Sega lahustumiseni ja lase täielikult maha jahtuda.
Sega omavahel kokku hapukoor, toorjuust ja kohvisegu, lisa vähehaaval suhkruga kokkusegatud munad ja lõpuks vanilliekstrakt. Sega või mixerda kergelt kuni segu on ühtlane.

Kalla segu vormi ja lase 150 kraadi juures küpseda u 45min. Lülita ahi välja ning jäta kook ahju veel umbes tunniks. Enne serveerimist hoia u 2h külmikus.

Kate:
80g vahukoort
2 dessertlusikat siirupit
90g šokolaadi

Tähelepanekud: Laias koogivormis jäi kook u 2,5cm kõrgune. Kui teha topeltkogused, siis saaks korraliku kõrge koogi. Kohvisegu lisasin järk-järgult maitse järgi u 50g.
Mina katet ei teinud...võibolla järgmine kord proovin. Kaunistamise mõttes olin ka kuidagi hästi laisk seekord...

0 kommentaari:

Post a Comment