Kreegikook ehk tarte aux mirabelles


Vanaema tegi meil ikka kreekidest moosi või sai neid niisama söödud. Täna aga maitsen ma esimest korda elus kreegikooki. Prantsusmaal juba köögis igav ei hakka!
Kreegid korjasin Fougeres'ist Pierre'i aiast. Vedelesid teised seal maas ja mul lõi kohe korilase geen välja. Tiigi kaldalt leidsin ka arooniapõõsa. Poisid olid päris mures, kui nägid mind mingeid tundmatuid marju söömas.

Koogi jaoks läheb vaja:
muretaigent
500g kreeke

Täidise jaoks:
50g piima või koort
25g jahu
50g suhkrut
1 muna
kaneeli

Suru taigen vormi (mina kasutasin suurust 20x20cm) ja eelküpseta raskuse all 200 kraadi juures u. 10 minutit. Laota taignale puhastatud kreegipoolikud.
Täidise valmistamiseks sega omavahel kokku suhkur ja jahu, vispelda sisse muna ja lisa koor ja maitsesta kaneeliga.
Kalla segu kreekidele ning lase ahjus 180kraadi juures küpseda u 30 minutit.
Lase jahtuda, et mahlad taheneks.

0 kommentaari:

Post a Comment