Kadakamarjadega marineeritud sealiha ja grillitud küüslauguga kartulipuder

Kadakamarjadega marineeritud sea sisefilee

2,5 kg sea sisefileed
Marinaad:
10 kadakamarja
60ml sojakastet
1tl Santa Maria liha maitseainet
2tl mett

Sega suures salatikausis marinaadi koostisosad omavahel kokku ja lase natukene seista. Tõsta lihatükid kaussi ja keeruta, kuni on marinaadiga kaetud, seejärel rulli ükshaaval toidukilesse. Jäta allesjäänud marinaad alles. Lase lihal u. 6h külmas seista.

Võta liha kilest välja ja pane ahjuvormi, määri pealt marinaadiga ja küpseta ahjus 200kraadi juures 30 minutit. Seejärel määri liha oliivõliga ja küpseta 180kraadi juures 1 tund. Lülita ahi välja ja aseta liha peale foolium ning lase 45 minutit veel ahjus seista. Fooliumi all seismine annab lihast natukene mahla välja, mida saab kastmena kasutada.
Lõika liha viiludeks, kalla peale lihaleem ja serveeri.


Grillitud küüslauguga kartulipuder

2,5 kg püree kartuleid
2 küüslauku
piima
võid
soola, pipart

Lõika küüslaukudel ülemised otsad maha. Pane nad väiksesse vormi ja kalla peale törts oliivõli ning pane koos lihaga u 1h ahju küpsema. Kui väikest ahjuvormi ei ole, pane küüslaugud lihtsalt fooliumisse. Lase neil natukene jahtuda ja pressi küüned pesadest välja ning suru kahvliga peeneks.

Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kalla osa veest kraanikausi asemel salatikaussi ja aseta kõrvale. Purusta nuiaga kartulid, lisa küüslauk, või, kartulikeedu vedelik ja soe piim, et konsistents oleks pehme ja õhuline. Maitsasta soola ja pipraga. Serveerimisel kaunista murulauguga.

Lisandina lihale ja kartulipudrule sobivad juurde marineeritud männiriisikad ja paradiisiõunad. Kogustest jagus 8 inimesele ja jäi omajagu ülegi.


0 kommentaari:

Post a Comment