Kurikuulus Napoleoni kook


Minu "Eestimaa klassikutest" valmis täna kurikuulus Nadja napoleoni kook. Sai teist natukene mugantatud oma äranägemise järgi. Tuli välja nagu päris.

Tainas:
250 g võid
250 g hapukoort (panin 15%list)
300 g jahu

Kreem:
1 l piima (panin 800ml piima ja 200ml vahukoort)
300 g suhkrut (panin 250g)
4 sl jahu (panin 2 sl jahu ja 2 sl tärklist)
4 muna
200 g võid
vanilliin (panin hoopis poole vanillikauna seemned ja piima sisse viskasin 2 poolikut kauna)
2 sl brändit (ei olnud kodus, jäi panemata)

Sega või, hapukoor ja jahu taignaks. Jaga see 8. tükiks. Rulli neist osad õhukeseks ja küpseta 220 kraadi juures kuldpruuniks.
(Kui taigen jääb liiga kleepuv, võib natukese haaval jahu juurde panna. Mina rullisin taigna lahti küpsetuspaberil ja siis lõikasin koogivormi põhja abil ilusti ümmarguseks.)

Keeda kreem. Vala 800 g piima potti, lisa suhkur, või ja lase keema. Sega omavahel 200 g piima, munad, jahu ja vanilliin. Vala segu keeva piima sisse. Hoida aeglasel tulel samaaegselt segades kuni kreem läheb paksuks. (Laotasin kreemi ahjupannile ja katsin toidukilega, sedasi, et kile puudutaks kreemi ja asetasin jahedasse kohta jahtuma.)

Vormi Napoleoni kook seitsmest lehest ja kaheksas purusta kaunistuseks. Mina panin keskmiseks kihiks vaarika-mustsõstra moosi. Järgmine kord võiks kasutada näiteks 2 kihti toormoosi või panna vahele värskeid hapusid marju, et anda koogile juurde natukene pepsi.

0 kommentaari:

Post a Comment