Kuklid:
2.5 dl piima (u 42kraadi)
100 g võid
1 pakk kuivpärmi (Vahiné Levure Boulangère Traditionelle)
7 dl nisujahu (Carrefour Farine Blé type 45)
2 tk munakollast (tainasse+kuklite määrimiseks)
0.5 tl sool
1 dl kristallsuhkrut
1 tl kardemoni
Kreem:
200ml vahukoort (Carrefour BIO Crème Fluide entière 30%)
250g kohupiima (Vrai Fromage Blanc vert )
vanilliessentsi (Dr.Oetker Madagascan Vanilla with seeds)
suhkrut
apelsinimoosi
Kuklid (kogus: 12tk):
1. Sega kuivpärm mõne spl jahuga ja klopi 40 kraadise temperatuuriga piima hulka. Lisa toasoe munakollane, sool, suhkur ja kardemon. Parema maitseomaduse annavad vahetult kardemonikupardest (5-7 tk) eemaldatud kardemoniseemned, mis tuleb enne tainasse lisamist uhmris purustada.
2. Lisa pool jahu kogusest ja sõtku 2-3 minutit. Seejärel lisa järk-järgult ülejäänud jahu, jättes esialgu 1 dl järele. Lisa tükkidena toasoe või ja sõtku tainas uuesti ühtlaseks. Sõtkumist jätkates lisa vähehaaval nii palju jahu, et tainas oleks elastne ja läikiv ning lööks käte ja kausi küljest lahti. Kata tainakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Tainas peab kerkima kahekordseks - selleks läheb umbes 1 - 1,5 tundi.
3. Sõtku tainas jahuste kätega kergelt läbi, nii et gaasimullid lõhustuksid. Vormi kuklid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima, nii et kuklite vahele jääb vähemalt paarisentimeetrine kerkimisruum. Kata rätikuga ja lase kuklitel veel 1 tund kerkida.
4. Pintselda kuklid munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10-12 minutit. Jahuta ja lõika õhukeselt ära ülemine osa. Mina uuristasin kukli ka seest natukene tühjaks, et mahuks ikka rohkem kreemi.
PANE TÄHELE: 1 pakk ehk 7 g kuivpärmi vastab 25 g presspärmile. Presspärm lahustatakse suhkruga ja saadud segu lisatakse soojale piimale.
Kreem:
Lasta sõelal liigne vesi kohupiimast välja nõrguda. Maitsesta kohupiim suhkru ja vanilliessentsiga (järgmine kord riivida ka apelsini koort). Vahusta külmas nõus külm vahukoor vähese suhkruga.
Sega kohupiim vahukoore hulka.
Määri kukli lõigatud pinnale apelsinimoosi ja pressi kreemipritsist mõnus kuhi kreemi peale. Kata kaanega ja raputa üle tuhksuhkruga.
0 kommentaari:
Post a Comment