keskmise suurusega lillkapsas
2 porgandit
1/2 keskmise suurusega sibulat
1/2 suurt küüslauguküünt
100gr riivjuustu
200g peekonikuubikuid
oliivõli
meresoola ja värskelt jahvatatud pipart
jahvatatud muskaatpähklit
loorberileht
Lõika lillkapsas tükkideks ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Viska sisse loorberileht ja keeda lillkapsas pehmeks.
Prae pannil peekonikuubikud krõbedaks. Pane paberile nõrguma. Alles jäänud rasvas, prae sibul, küüslauk ja porgandiseibid. Lisa need lillkapsastele ning lase veel natukene podiseda.
Võta pott tulelt, võta välja loorberileht ning püreesta. Maitsesta pipra ja muskaatpähkliga. Lisa segusse riivitud Emmentali ja Parmesani ja natukene köögikoort.Püreesta uuesti.
Serveeri krõbedate peekonikuubikutega, soovi korral krutoonidega.
0 kommentaari:
Post a Comment