Lõhe flan

Mul ei ole õrna aimugi, kuidas sõna "flan" eesti keelde tõlkida. Oleks nagu quiche, aga ei ole ka. Oleks nagu kook, aga ei ole ka. Seega jäi lihtsalt flan seekord.

500g lõhefileed ilma naha ja luudeta
4 viilu suitsulõhet
30cl 30% hapukoort
2 muna
1 kimp murulauku
võid vormide määrimiseks
1 tl roosat pipart
soola, pipart

Pane lõhefileed aurutisse ja laske 10min küpseda.
Samal ajal haki suurte tükkidena suitsulõhe ja pane suurde kaussi. Võta aurutist kalafilee ja purusta see suitsulõhe sekka. Sega.
Purusta roosa pipar uhmris. Vahusta munad koos hapukoore, murulaugu ja roosa pipar. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu kaladele peale ja sega hoolikalt.
Eelsoojenda ahi 180kraadini. Võita 6 mini-ahjuvormi. Täida vormid seguga. Aseta vormid suurele ahjuplaadile ning kalla sinna vett kuni vormid on poolenisti vees. Kata pann alumiiniumiga ja lase küpseda 45minutit.
Serveerida võib soojelt või külmalt. Võta flan'id vormidest välja vahetult enne ja serveeri murulauguvahuga.

0 kommentaari:

Post a Comment