50g võid
2sl õli
1tl kuivatatud tüümiani
1kg salatisibulat
4 küüslauguküünt
2sl fariinisuhkrut
1l loomalihapuljongit
3dl valget veini
4 viilu pikka saia
100g riivitud Gruyére
või muud pikantsemat juustu
Lõika sibulad ja küüslaugud õhukesteks viiludeks. Sulata paksupõhjalises potis või ja lisa õli. Hauta kuivatatud tüümian, sibulad ja küüslauk madalal kuumusel aegajalt segades 30minutit. Lisa fariinsuhkur, sega ühtlaseks ja hauta veel 10 minutit. Vala juurde kuum puljong ja vein. Lase tasasel tulel 30 minutit keeda. Tõsta supp kuumuskindlatesse supikausidesse, aseta igale portsjonile peale paks viil saia ja puista üle riivjuustuga. Grilli 225 kraadi juures 5minutit. Kuumuskindlate kausside puudumisel rösti juustuga saiu ahjust ja tõsta enne serveerimist supile.
*Jagub neljale sööjale
*Retsept raamatust "Juusturaamat"
0 kommentaari:
Post a Comment