5-le inimesele
Pikkpoiss:
1 peeneks hakitud sibul
oliivõli
1 tl jahvatatud köömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
3 saiaviilu
2 tl sinepit
500g hakkliha
1 suur muna
2 värsket rosmariini oksa
5 suitsetatud peekoniviilu
soola-pipart
Tomatikaste:
1 peeneks hakitud sibul
oliivõli
2 küüslauguküünt
½ peeneks hakitud tšillikauna
2 tomatit
1 tl jahvatatud paprikat
2 dessertlusikat worcestershire kastet
800g konserveeritud kikerherneid
400g purustatud tomateid
2 dessertlusikat palsamiäädikat
Prae võis hakitud sibul koos köömnete ja koriandriga kuniks pehmed.
Pane hakkliha suurde kaussi, lisa juurde murendatud saiaviilud, jahtunud sibulad, sinep, muna ja maitsesta soola-pipraga. Sega hakkliha hästi läbi ning mätsi vormi, määri pealt õliga ja pane peale paar peekoniviilu. Pane külmikusse ootele või küpseta kohe ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.
Samal ajal valmista tomatikaste.
Prae võis hakitud sibul, tšilli ja purustatud küüslauk ja tomati tükid ja maitsesta paprika, soola ja pipraga. Lisa worcestershire kaste, kikerherned, tomatid ja palsami äädikas ning lase haududa u 10 minutit. Vajadusel maitsesta veel.
Pane rosmariinilehed ahjuvormi, tõsta keskele pikkpoiss ja kalla üle vormi jäänud lihaleemega, lisa tomati-kikerhernekaste. Laota vormi ulatuses kõige peale peekoniviilud ja lase ahjus küpseda u 10-15 minutit.
Serveeri värske rohelise salatiga.
0 kommentaari:
Post a Comment