Jagub kahele näljasele sööjale või kolmele normaalsele inimesele.
spagette
1 suur lihatomat
300g puhastamata krevette
60g külmutatud spinatit
2 küüslauguküünt
törts valget veini
törts vett
törts värskelt pressitud sidrunimahla
võid
2 dessertlusikatäit mascarponet
soola, pipart, paprikat
Puhasta krevetid ja pane koorikud törtsu veini ja teise törtsu veega väiksesse kastrulisse madalale tulele hauduma. Purusta sisse 1 küüslauguküüs ja pressi törts sidrunimahla. Lase madalal tulel aegajalt segades keeda u 10 minutit.
Hauta wokpannil võis spinat ning kalla läbi sõela peale krevetileem. Tõsta tulelt maha.
Pane spagetid keema. Haki tomat. Kui spagetid on valmis, loputa need külma vee alt läbi ja jäta nõrguma.
Tõsta hautatud spinat tagasi tulele, lisa purustatud küüslauguküüs paprika, pipar, puhastatud krevetid ja mascarpone. Lase keema tõusta, seejärel lisa tomat ja spagetid. Sega kõik omavahel kokku ning lase kuumeneda.
Kaunista värskete väikeste basiilikulehtede ja rosé pipraga. Serveeri koheselt.
Tähelepanekuid:
* Mul ei olnud valget veini, lisasin selle asemel törtsu õunasiidrit.
* Ma vabandan kõigi ees, kellele ei meeldi mu törtsutamine. Magustoitude (kus kõike tuleb grammi pealt mõõta) valmistamise vahelduseks tahan ma lihtsalt törtsutada. Ja lõpptulemusena, kõik on ju maitse küsimus. Seega törtsuta alguses ettevaatlikult ja lisa maitse järgi törts siit ja törts sealt.
0 kommentaari:
Post a Comment