Maitsev segadus taldrikul ehk teisisõnu minu elu esimene katsetus teha pâte à choux'd.
Klassikalised profitroolid on kõige lihtsam magustoit sellest kategooriast. Järgmiseks võin ette võtta tuuletaskud või terve rea keerulisi prantsuse sõnu: Religieuse, Eclaire, Paris-Brest, Saint Honoré
jne.
Taigen (umbes 35 profitrooli ehk 10 inimesele):
200g jahu
33,5cl vett
133,5g magedat võid
5,5 muna
Täidis:
1,5l vanilli jäätist
Kaste:
200g tumedat šokolaadi
20cl piima
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Pane keskmise suurusega kastrulisse vesi ja või ning lase keema tõusta. Eemalda tulelt ja lisa sisse sõelutud jahu. Aseta tagasi madala temperatuuriga tulele, et lasta taignal natukene kuivada.
Tõsta taigen salatikaussi ja sega ükshaaval sisse munad. Nagu makroonide puhul, on siingi väga oluline taigna konsistents. Kui tundub, et on liiga paks, lisa muna.
Tupsuta pannile parajad kuhjad ning lase küpseda 25 minutit, kuniks on kuldsed ja kuivad. Seejärel jäta pannile maha jahtuma.
Kastme jaoks pane piim ja šokolaad kastrulisse ning lase madadal tulel segades ühtlaseks sulada.
Kastme jaoks pane piim ja šokolaad kastrulisse ning lase madadal tulel segades ühtlaseks sulada.
Lõika profitrool kaheks, pane vahele vanillijäätist ning serveeri šokolaadikastme, vahukoore ja röstitud mandlilaastudega.
* Minul jäi 25minutist väheks, sest profitrool jäi seest toores. Küpsetasin 10 minutit kauem.
0 kommentaari:
Post a Comment