Põhi:
175g võid
1,5dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3tl küpsetuspulbrit
3tl vanillisuhkrut
1sl vett
Rabarberikate:
500g rabarbereid
0,5dl vett
1dl suhkrut
Kohupiimatäidis:
400g kohupiimapastat
200g hapukoort
3 muna
1 munavalge
1sl vanillisuhkrut
2dl suhkrut
0,5dl kartulijahu
0,5dl rabarberimahla
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Panekolmandis taignast kõrvale. Sega ülejäänud hulka 1sl vett ning suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x30 koogivormi põhja.
Puhasta ja tükelda rabarberid, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ja jäta kaane alla 15minutiks hauduma. Kata tainas nõrutatud rabarberitega. Hoia alles jäänud mahl täidise jaoks.
Vahusta munakollased tavalise ja vanillisuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja puista ümejäänud taigen peale.
Küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit. Lõika jahtununa tükkideks.
*Rabarberid tasub kõigepealt keema panna, siis ei pea pärast nende jahtumist ootama.
0 kommentaari:
Post a Comment