Kõrvitsakook


Põhjaks:
näpi omavahel kokku
100g võid
1,75dl jahu
0,75dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
pressi vormi (28cm) põhja ja lase ahjus 200kraadi juures küpseda u. 15 minutit.

Katteks:
sega kokku
470ml kõrvitsapüreed,
1 purk magusat kondentspiima,
2 muna + 1 munakollane,
1/2tl kaneeli,
1/4tl ingverit,
1/4tl nelki,
näpuotsaga muskaati ja
näpuotsaga soola.
Kalla segu põhjale ja küpseta 180kraadi juures u. 50 minutit. Lase jahtuda.

* Kõrvitsapüree tegin 1/2 väikest kõrvitsast, mille viskasin lõikepool all ahjupannile, küpsetasin 220kraadi juures pehmeks ja seejärel eemaldasin koore ning püreestasin. Koogi tegemiseks tuleb oodata, millal püree maha jahtub.


0 kommentaari:

Post a Comment