Vaarika-mustika korvikesed


Keedukreem
jagub nelja 11cm korvikese jaoks
1/4 l de piima
1/2 vanillikauna
50g suhkrut
4 munakollast
10g jahu T450
10g maisitärklist

Ava vanillikaun ning lisa seemned munakollastele. Kaun viska kastrulisse pandud piima sisse ning lase piimal madalal tulel keema tõusta. Samal ajal sega munakollaste sisse suhkur. Eraldi sega omavahel kokku jahud ning lisa need siis munasegule.
Kui piim on keema tõusnud, eemalda vanillikaun ja kalla niristades sellest 1/4 munasegule, samal ajal kiirelt vispeldades. Seejärel kalla segu tagasi potti ülejäänud piima juurde ning jätka madalal tulel kiiret segamist kuni kreem on paksenenud ja kergelt keema tõusnud.
Valmis keedukreemi kiireks jahutamiseks laota see laia põhjaga kaussi ning kata toidukilega (sedasi, et kile puutuks kreemi) ning tõsta jahedasse kohta.

* Kreemisema tulemuse saamiseks võib kasutada 1/8 piima, 1/8 koort
* Kui ikkagi juhtub kreemi sisse tükikesi (klimpe), siis pressi segu enne jahutamist läbi sõela.

Korvikesed
tainast jagub 7-8 korvikese jaoks
140g toatemperatuuril võid
75g tuhksuhkrut
25g mandlijahu
1 keskmine muna
250g jahu T550
näpuotsaga soola


Sega kausis võid kuniks see muutub valgeks ja kreemjaks, lisa suhkur, seejärel muna, mandlijahu, sõelutud jahu ja sool. Sega, kuid väldi ülesegamist.
Tõsta taigen 2 küpsetuspaberi vahele ja rulli laiali ning tõsta mõneks tunniks külmiksse tahenema.
Vooderda vormid, täksi kahvliga augud põhja ning küpseta 180kraadi juures raskuse all 10 minutit. Seejärel eemalda raskus ning küpseta korvikesi veel 2 minutit.

* Raskustena saad kasutada näiteks kuivatatud ube või muid kuivaineid. Laota küpsetuspaber taignale ning kalla kuivained peale.)
* Lase korvikestel jahtuda enne vormist välja võtmist.


0 kommentaari:

Post a Comment