Tooted, ilma milleta ei oleks elu nii maitsev ega ka huvitav...
1. Milliat mahlad
Kui ma esimest korda Milliat vaarika nektarit maitsesin, olin jalust rabatud. See maitses nagu sööks peotäite kaupa vaarikaid otse vanaema marjaaiast. Ka kõik ülejäänud mahlad maitsevad nagu päris.
Täpsemalt...
2. Bordier või
Bordier'i või on elav näide sellest, kuidas Prantsusmaa üht inimest muuta võib. Eriti Bretoonimaa, kus või on toidukultuuri põhielement. Olen õppinud vahet tegema või ja VÕI maitsel.
Bordier'i vetikatega või on lahutamatu osa minu mereannitaldrikust.
Täpsemalt...
3. Bouvier šokolaadid ja makroonid
Pärast 1 aastat tema poes töötamist on saanud minust tõeline magusasnoob. Pole siiani leidnud paremat kirsi-ganache'i, soolase karameli makroone ega mango-passioonivilja kooki. Kõik, kes on arvanud, et mina paksuks ei lähe, eksisid.
Täpsemalt...
4. Roellinger vürtsid ja maitseained
Kolme Michelini tähega pärjatud üks Prantsusmaa tippkokkadest, kes on kirjutanud 3 raamatut ning pärast oma restorani sulgemist on pühendanud end vürtsidele ja maitseainetele. Omab ateljeed, kolme poodi (Paris, St Malo, Cancal) ja kohvikut Cancal'is.
Minu šokolaadiküpsiste salapärane maitse on pärit just tema riiulitelt.
Täpsemalt...
5. Palet Breton caramel au beurre salé - Biscuits de Locronan
Pood, kus neid küpsiseid müüakse, asub linnas, mis püüab hoida oma keskaja šarmi. Seega ei ole seal näha ei autosid, elektriliine ega kõike muud high-tech tänapäevast. Pood asub 17. sajandil rajatud majas ning nagu arvata võib ei eksisteeri sellel internetilehekülge.
6. Savor & Sens Vaarika ja hibiskuse sinep
Üldiselt ei maitse mulle ei sinep ega ka liha. Pärast selle toote avastamist olen aga nõus kompromisse tegema.
Täpsemalt...
7. Argan oil
Meie oma sai ostetud Marokost, aga müüakse seda igal pool. Kreeka pähkli õli tundub maitsetu selle kõrval. Parim koos õunaäädikaga.
Täpsemalt...
8. Värsked austrid Cancal'i rannas
Ega mulle need molluskid väga ei maitse. Samas meeldib mulle aga mõte osta rannaturult taldrikutäis äsja korjatud austreid, mida serveeritakse pooleks lõigatud sidruni ja klaasi valge veiniga.
Siis istud kai äärele, luristad austreid süüa ning viskad kojad merre tagasi ja rüüpad lonksu külma valget veini kõige lõpetuseks. Mida veel elult tahta?
9. Caramel Beurre Salé
ehk soolase või karamell, olgu see siin kommide, kastme või kreemina. Kuulub samuti Bretoonimaa söögikultuuri juurde ja peab igas majapidamises olemas olema.
Jätkan jooksvalt listi koostamist uute maitsete avastamisel...
0 kommentaari:
Post a Comment